annor_asyiek FotoPage

By: annor asyiek

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 24-Nov-2007 02:51 Email | Share | Bookmark
Ayer in action again...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Setelah sekian lama menyepi..ayern kembali beraksi,,,sorry guys..heheheh...bukan mommy tak nak update..tapi...sangatle busy dengan kerenah che' ayern kite ni.. tambahan lagi nak balik mesia ni..banyak bende nak kena settlekan..ape2 dalam umah nak kena kemaskan...bersih2kan ape yg patut...by the way...ni mommy curik sikit mase sementelah che' ayern sedang lena diulit mimpi..hihihihi... okeylah..dah lame mommy tak cite perkembangan che' ayern kite kan..em...dah besa bebeno sebenarnye anak bujang nih...mommy rase macam baru je mommy kuarkan die..tup..tup..dah macam2 die bleh buat...mommy list outkan serba sedikit kemampuan che' ayern kite setakat ni ek...


1. Ayern dah pandai sebut banyak jugak words..kadang2 die arah kite balik ape yg kite
suruh die buat..antara words yang ayern dah bleh cakap..'bibit (rabbit), 'mommy' dah
terang dah.., 'cat', 'dog' , 'buah', 'air' , 'kakak', 'eat' , 'bird' , 'car', 'shrek', 'akut' (takut)..
emm..dan beberapa words lagilah...
2. mainan paling 'berhantu' kat che ayern ni mesti lah 'car'..memang pantang nampak
kereta..siap ade bunyi2 lagi..boleh dikatakan 90% toys yg ayern ade adalah
car..hehehe..cucu atok ni...
3. dah boleh disuruh mintak amikkan ape2 cepat die tolong...
4. kalau nampak train mesti bunyi choo..choot...
5. dah bleh sebut A, B, C, one, two, three..kadang2 kite baru sebut one die dah terus
three..
6. Dah pandai sikat rambut sendiri..bile mommy bagi botol bedak, die
buat2 tuang atas perut dengan kaki..
7. kalau bagi minyak gamat ke...die buat2 tuang kat kaki kite...kononnye nak ngurut..
8. Pantang sakit sikit..selagi kite tak usap ngan tiup tempat sakit tu..selagi tu die
merengek..'akit'..pastu tarik tangan kite kat tempat yang sakit suruh usap..
9. kalau tanye sape napa Ryan Thaqief..terus die angkat tangan..
10. kalau abis lagu ke ..cite ke..mesti die angkat tangan pastu cakap 'abih'...
11. kalau merajuk, die punye tunduk dah macam nak sujud dah...pastu bile die dapat
apa yang kite tak bagi siap buat tayang depan kite..specially bile babah yang bagi...
12. cukup cemburu kalau mommy pegang baby lain tak pun babah ngendeng kat
mommy..mesti die menjerit..
13. Pandai amik ati kalau kena marah..cepat je die buat ape2 aksi nak bagi kite gelak
balik..
14. Dia akan sebut 'cih' (terima kasih) kalau kite bagi ape2..
15. Dah pandai on kan dryer sampai kadang 2 tin biskut pun nak dikeringkan apa da ini
bujang...berkentang kentung dapur mommy dibuatnya...


emm...banyak lagilah yang ayern dah bleh buat..yg mommy tak larat nak senaraikan kat sini..alhamdulillah..ayern membesar dengan cukup sihat..berbayar rasenye even mommy teruk sgt masa ngandungkan ayern dulu..keluar masuk spital..dengan tak lalu makan..sume cukup..tapi..bile tengok ayern skang ni..mommy bersyukur..ini bayaran yang mommy dapat sementelah 9 bulan berhempas pulas dengan macam2 dugaan..mommy doakan semoga ayern menjadi anak yang soleh dan cerdik ye sayang... 29 hb ni genap umur ayern 1 tahun 11 bulan..thats mean 1 month to go to ayern capai umur 2 tahun...alhamdulillah sekali lagi..so guys..enjoys the pics..even ade yg dah lame rasenye...

























View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net