annor_asyiek FotoPage

By: annor asyiek

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 29-Sep-2006 15:26 Email | Share | | Bookmark
Ayern is 8th month today & bye...bye.. Malaysia...

Alhamdulillah...Ayern dah pun mencecah genap 8 bulan hari ini... Segala keperitan dah kepayahan mengandung dan melahirkan telah pun terbayar harganya hari ini dengan melihat anak mommy ni membesar dengan sihat dan ceria... Mommy sentiasa mendoakan agar suatu hari nanti ayern akan menjadi anak yang paling memberikan kebahagiaan dan kegembiraan buat mommy & babah dengan kasih sayang yang tak ternilai harganya... kami menatangmu bagai minyak yang penuh..agar tidak tertumpah walau setitik pun... kepayahan untuk memilikimu menjadikan kami insan yang benar2 menghargai kurniaan yang telah Allah berikan ini...Insyaallah Mommy akakn mendidikmu menjadi anak yang soleh ye sayang... Dah banyak bende yang Ayern boleh buat skang ni... kat bawah ni ade gambar ayern dengan babah...rase2 kawan2 boleh bezakan tak mane ayern...mane babah die... Ramai yang kate ayern dengan babah saling tak tumpah mase kecik... ye ke...so..mommy pun tryle membezakannya dalam gambar ni...orang kate...kalau same muke ngan bapak..panas...tak boleh berjumpe nanti...tapi tu semua cerita2 orang tua kan...sejauh mane kebenarannye tak taule...anyway...pastikan anda tak silap teka...





1. Ayern dah pandai merangkak dengan lajunya
2. Ayern dah pandai duduk
3. Ayern dah pandai panjat dan terus berdiri
3. Dah pandai tunjuk kalau nak satu2 benda...
4. Dah pandai hulur hidung nak sayang pipi mommy...kalau dah sayang lame bebenor..
5. Kalau nampak mommy dah pakai tudung mulelah die tak senang duduk..
6. Semakin kuat makan...
7. Siap merajuk kalau kite makan tak bagi die sikit...
8. Pandai mengurat..



Kat sini mommy nak selitkan satu detik dimana mamade & papade ayern datang menjengok ayern buat kali terakhir... terma kasih kepada mereka kerana sudi meluangkan dan menyelitkan sedikit mase untuk bersama kami sebelum berangkat... Yang paling suke sekali Ayern la...sebab ade orang yang nak melayan kerenah die lagi... memang melampau budak ni...manjenye kemain dengan mama de die ni... mama de pun rajin nak melayan..tu yang suke sangat si ayern ni... seperti biasalah...bile dah nak balik tu...memang time yang paling tak syok sekali...mam de pun memang macam tak nak lepaskan ayern...sayang sangat die kat anak buah nan sorang ni...takpelah mama de...kalau ade rezeki..kumpul duit pegile ke melbourne tu jengok kami nanti... Kami doakan kalian cepat2 naik pelamin...nanti boleh kami balik mesia lagi...





This will be the last entry for this moment until mommy dah selesai segala2nya bile balik melbourne nanti... almaklumlah...rumah dah tinggal dalam lebih kurang setahun jugakla..so bayangkan jelah camne keadaan umah tu nanti...

even babah ade pun...maklum sajelah kalau lelaki ni... kalau mengemas pun...camne sangatle yang boleh ek... kite tunggu dan lihat...

Untuk kawan2 mommy dan Ayern semua di alam cyber ini...Ayern+Mommy+Babah memohon seribu kemaafan sekiranya terdapat sebarang kesilapan dan kesalahan... Doakan kami sampai ke Melbourne dengan selamat ye...jika diizinkan Allah dan dipanjangkan umur...kite berjumpa lagi.. Camnepun do keep in touch di alam cyber ni key... Selamat Tinggal Mesia.... Kite berjumpa lagi pada entry yang akan datang nanti...


Monday, 25-Sep-2006 03:09 Email | Share | | Bookmark
Bertemu dan Berpisah..

Nak tunjuk die dah pandai merangkakle tu...
amboi..macam2 aksi dah ni...
Dengan nenekku...
View all 6 photos...
Entry kali ni memang sedih sangat2... 2 minggu lepas nenek datang jenguk kami kali terakhir sebelum kami berangkat balik ke melbourne... huuuwaaaa!!!!! tahun ni tak dapat raye dgn nenek & atuk & adik2...sedihnye...nenek & atuk datang kali ni memang tak nak lepas ayern lansung..berkepit 24 jam...rase macam tak nak lepas kan ayern ikut mommy & babah katenye... tapi nak buat camne...tak de pilihan kan...so kami pun menggunakan peluang ni untuk bersama nenek & atuk sepenuhnya...



mase nenek datang ni kami bawak nenek jln2 kat kedah.... kebetulan pulak one of my cousin baru sebulan dapat baby... so kami pun pegilah menjengok mereka...Tahniah to nana & husband atas kelahiran ISMA AQIL SHAH ..ish...suke tul atuk & nenek kat baby...tak melepaskan peluang le... tapi yang gelihatinye si Ayern ni pandai plak nak jeles menjeles ni... bile nenek & atuk pegang Aqil, kemain daring lagi die pandang... memang cucu bertuah sungguh! pastu kami bawak plak atuk & nenek jln kat tesco sbb kat jb belum ade tesco lagi... punyelah nenek terkejut tengok harga barang2 kat situ... murah sangat katenye....hehehe...takpe nek..dengar cite jb pun akan ade tesco tak lame lagii.... nanti nenek bolehle shopping sakan yek?



Pastu..tibelah mase yang paling mommy tak suke... rasenye semua orang pun tak suke bile part2 camni... nenek & atuk dah nak balik...entah bile dapat berjumpe lagi...kena tunggu kami balik ke mesia lah nanti gamaknye... sian atuk & nenek...macam tak nak lepaskan je cucu die nan sorangn i...takpeleh tok..nek...ade rezeki kami balik lagi nanti... Insyaallah...Puas nenek mengalirkan air mate bile bas dah nak berangkat pergi...mommy pun tak tertahan2 rasenye sebak di dada...maklumlah...melihatkan ibu kesayangan mengalirkan air mata perpisahan untuk kami... Panjang umur kite berjumpa lagi...Bye bye atuk...bye bye nenek... kami semua sayang sangat pada atuk & nenek...kasih yang tidak terhingga!!!!



Sunday, 24-Sep-2006 02:03 Email | Share | | Bookmark
Balik kampung part 2...





Tiada kata yang dapat membayangkan betapa gembiranya ayern di kampung...semua melayan dan mengikut kerenah si kenit ni...bertambah manja le die dibuatnye... Kat kampung ni kire mommy dapat rehat sangat2lah... ayern cuma duduk kat mommy time menyusu je...yang selebihnya tu memang dah diambil alih oleh nenek dan makcik2 ayern... hehehe...lega mommy sayang oi....terima kasih atuk & nenek & p.ngah & mama de & papa de & acu Wan & ani (kembar)... Tu yang selalu nak balik kg tu...


Thursday, 21-Sep-2006 06:13 Email | Share | | Bookmark
Sejenak Bersama Darwisy...



hehehe....cerita ni berlaku sebenarnye pada hari Ahad ari tu...tapi mommy baru nak upload skang ni...tengah mommy melayan ayern...mommy dapat call from somebody...and you know who? hehehe...aunty farah & darwisy nak datang ,....hooorayyy!!!!! gembiranya hati bukan kepalang...dapat gak jumpe mamat encem sorang lagi nih...



Puas menunggu..tu dia..mai dah...punyelah encem dak sorang ni...tergoda hati tatkala memandang Darwisy buat pertama kali...memang jenuh mama nak pilih calon menantu nanti nih...tapi sayangnye...Darwisy moody le...em...dah penat agaknye...sebab kate mamanye mereka baru balik dari melawat baby jugak...tapi takpe...moody pun moodylah darwisy...asalkan aunty dapat peluk ngan cium die sudah...



Ayern pulak memang dah terkenal dengan ramah tamahnye...die pulak yang melayan tetamu kononnya...puas ngusik abang Darwisy tu...siap peluk cium lagi tau... punyelah suke die ngusik aband Darwisy tu... tapi Darwisy susah nak didekati...takes time gak nak bagi die nak kat kite... tapi at last...dapat gak anor pegang die walaupun sekejap...sebab lepas tu die dah mula... menangis dah...To Farah & co ...terima kasih kerana sudi melawat kami...kalau tak, memang tak taulah bile dapat berjumpa...memang seronok sangat dapat berkenalan dan bercerita... Farah memang ramah sangat...tak jemu bercerita , tak serik berjumpa...memang tak puaslah...sekejap sangat time tu...tapi takpe...lepas ni kalau kami balik mesia lagik, gerenti kite berjumpe key? Insyaallah...tak pun...Farah & co nak bercuti ke melbourne lak kot...? hehehe...matta fare nak dekat dah ni.... semoga persahabatan yang telah terjalin ni..berkekalan hendaknye...salam sayang dari kami...


Monday, 18-Sep-2006 15:30 Email | Share | | Bookmark
Balik kampung part 1...



Yuuuhuuuu...gambar2 ni semua sebenarnye gambar mase ayern balik kg ari tu... lepas balik penang..mommy memang sibuk yang teramatnye... baru ni mommy dapat kesempatan nak menguploadnye... mase nak balik tu...memang rase seronok sangat...almaklumlah dah lame sangat kami tak balik umah atuk& nenek ayern ni... kecian atuk & nenek yang sentiasa merindui cucu sulungnye ni... kat jb...memang meriah betul..setiap hari kami merayap..pantang ade peluang...tempat yang suke sangat babah pegi Jusco Tebrau yang kononnya terbesar di Asia...mommy pun amik kesempatan le nak menyopping...tapi bukan barang momyy yang banyak...yang untung ayernle...memang banyak betul barang yang ayern dapat...murah sesangat!!!so...ini gambar2 yang dapat dikongsi dengan kawan-kawan...



mase di jb...kebetulan birthday atuk & papa de yang cume berselang 2 hari... jadi kami pun buatlah jamuan kecil-kecilan untuk keluarga... walaupun hanya disertai ahli keuarga..jamuan ni memang meriah... ditambah dengan gelagat babah yang memang kuat makan... hehehe...sowi babah.... gurau je... happy birthday to atuk & papa de...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...





atuk & nenek memang sayang sangat kat ayern ni...
maklumlah cucu sulong...sepanjang kat kg...memang ayern tak berenggang lansung dengan mereka... sesekali dapat peluang bersama...memang atuk & nenek gunakan sepenuhnya... ayern pun memang pantang sesangat dengar suara...pasti mencari... okey...kite sambung lagi di entry akan datang bile mommy berkesempatan key...?


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net