annor_asyiek FotoPage

By: annor asyiek

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Monday, 23-Oct-2006 13:14 Email | Share | | Bookmark
Hari ini hari raya..





Selamat Hari Raya...!!!! Di Melbourne kami raya sehari lebih awal dari Malaysia... Jangan marah ye.. Alhamdulillah...lepas sebulan berpuasa...kali ni buat pertama kali kami beraya di perantauan.. Sedih memangle sedih... Tapi terubat jugak bile ditemani Tok Abah & Tok mama Ayern yang beraya bersama-sama kami di sini...Terima kasih Tok Mama..Tok abah... Kesian ayern..pertama kali beraya dalam hidup...dah beraye jauh2 ni...tapi takpelah..as long dengan mommy & babah kan sayang...



Sepanjang persiapan sehari sebelum raya banyak yang Tok mama buat..dari masak sampaile mengemas... Mommy tak dapat nak berhempas pulas snagat.dah dikacau dek si kenit ni... dah bertambah nakal die...orang nak masak die pun nak masak..mane taknye...sampai tak nak tido lansung... mommy babab nanti baru tau...nasib baik ade tok mama...kalau tak memang tak merase lauk raye le jawabnye..Terima kasih Tok Mama...rendang tok mama memang tak boleh lawan le...sedap sangat2.. jangan marah ha...kami dapat gak makan rendang kat sini...




Awal pagi raye ayern dah bangun dengan sendirinya...agaknye memang die tau nak raye... lepas siap2..kami semua pergi ke Malaysian Hall untuk sembahyang dan menyambut raye bersama2 dengan student2 Malaysia yang lain di Melbourne ni...meriah jugakla.. Terubat jugak kerinduan pada keluarga di Malaysia bile berjumpe dengan rakan2 senegara ni..Tapi kesian betul kat ayern...agaknye die terkejut... selalunye takpernah tengok orang ramai2 ni...die punyelah takut...sampai memanjat kat babah die...sian anak mommy ni...takpelah..kite biasa2kan ye sayang...



Selepas habis beraya di Malaysian Hall...kami ade jugak buat sedikit jamuan untuk kawan2 babah... Ramai jugak yang datang..kire penuhlah rumah kami yang kecik molek tu...terasa jugak kemeriahan raye...sampai ke malam pun still ade kawan2 babah yang datang...alhamdulillah...terasa jugak suasana kunjung mengunjung di sini... Sampai keletihan jugakle si kecik ni...tertido2 dibuatnye die kononnye melayan tetamu... Pada atuk, nenek, adik2, mak tok, tok nek2 dan saudara mara di Malaysia..kemeriahan yang dirasai tetap terasa kekurangnannya tanpak kalian... Semoga kalian bergembira dan mengingati kami di perantaun ini...kasih sayang dan kemesraan kalian masih terpahat dan terngiang di kotak ingatan..semoga ditentukan Tuhan kita akan bertemu...salam Aidilfitri dan kemaafan buat semua... [color=brown][/color]



Thursday, 19-Oct-2006 13:48 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya...




Fuhhh!!! At last dapat gak Mommy selit sikit mase nak update fp ni sementelah ayern dah terlena dengan nyenyaknye ni.. ampun & maaf untuk kawan2 semua sebab memang tak sempat nak mengupdate fp2 ni...banyak sangat benda yang tak selesai lagi...mungkin sebab dalam bulan puasa ni kan...siang awal dah kena masak...3 pagi lak mommy dah kena bangun untuk sahur..rase macam ketat sangat mase ni... tambahan pulak babah memang tengah banyak keje...so tak bolehle mommy nak kacau komputer sangat kan...nanti babah tak dapat nak abiskan study on time lak... Kat sini adelah sikit2 gambar Ayern bawak tok abah & tok mama jalan2 sekitar melbourne ni...selebihnye mommy akan update kemudian key?Takpelah...lepas ni bile semua dah selesai kami akan sentiasa mengupdate aksi2 terbaru ayern ek...? Tuuungguuuu!!!!







[b][quote]
To all mommies yang dah bagi comment pada entry2 ayern yang lepas2 ni..terima kasih yang tak terhingga daripada kami...mommy mintak maaf banyak2 sebab memang tak dapat nak membalas satu persatu.. Insyaallah bile dah ade kelapangan nanti mommy akan membalasnye key...camnepun keep in touch key...Sempena Aidilfitri yang bakal menjelma...Ayern + Mommy + Babah ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin. Semoga Raya kali ini membawa seribu kebahagiaan dan kegembiraan dalam hidup kita...Salam Aidilfitri dari kami di perantauan... Semoga persahabatan yang telah terjalin akan terus berkekalan


Monday, 16-Oct-2006 07:04 Email | Share | | Bookmark
Melbooooourne...in frame...



Tuesday, 10-Oct-2006 06:28 Email | Share | | Bookmark
Ayern is back in action...

[color=darkred]

Alhamdulillah...seperti yang semua tahu...kami telah selamat sampai di melbourne pada 1 oktober lalu jam 7 mlm di sini atau 5 petang malaysia... terima kasih kepada kawan2 yang telah mendoakan keselamatan kami di sepanjang perjalanan... Kami berlepas daripada Penang Airport jam 8 pagi..ramai juga yang telah menghantar mase tu...terasa sangat kesayuan dan sebak tatkala tiba saat berpisah... tapi ini hanya sementara..kami akan pulang juga bila ade kesempatan dan sampai waktunya nanti...





Sepanjang perjalanan...alhamdulillah...Ayern tak meragam.. boleh dikatakan ayern banyak terlena dan hanya berjaga untuk beberapa ketika..dapatlah juga mommy melepaskan lelah dan keletihan mengemas sebelum ni... Perjalanan selama 8 jam agak memenatkan dan membuatkan mommy terlena dengan nyenyaknya...



Setibanya di melbourne airport..agak ramai juga yang menunggu giliran untuk check in... nasib baik ayern juga masih dalam mood yang baik..hanya nampak agak keliru mungkin memikirkan di manakah agaknye die pada waktu ni... memandangkan suasana dan persekitaran yang berbeza..apatah lagi dengan mat saleh2 yang putih rambutnya...bukan main ditenungnye...



Sesampai di rumah... kire okeylah..takdelah bersepah sangat.. 0) tapi bagi mommy masih banyak yang perlu dikemaskan...banyak perabot yang perlu diubah kedudukannya memandangkan dah ade ayern ni...soal keselamatan perlu diutamakan... Di melbourne skang ni tengah spring nak masuk summer..agak sejuk jugak untuk ayern mase baru sampai...tapi skang ni alhamdulillah...dah boleh adapt dengan cuaca di sini...tapi 2,3 hari ni cuaca gak tak menentu...kadan2 panas dan kadang2 sejuk...takut juga kalau ayern meragam...tapi alhamdulillah...nampaknye tiada sebarang masalah...puasa di sini agak panjang kali ni...disebabkan waktu siang yang panjang...so...inilah cerita mommy buat mase ni..jika ade kelapangan lagi..mommy akan sambung lagi aksi2 aksi ayern yang selebihnya di sini key...
buat kawan2 yang dah bagi comment..annor akan membalasnya pelan2 ek? Buat mase ni memang tak boleh nak kacau computer sangat...babah ayer tengah sibuk menyiapkan report die untuk data collection yang dah dibuatnye di Malaysia ari tu...tunggu!!! [/color]


Sunday, 1-Oct-2006 07:51 Email | Share | | Bookmark
Alhamdulillah..

Alhamdulillah...kami telah selamat sampai ke melbourne pada tarikh ini dengan selamatnya... terima kasih kepada kawan2 yang mendoakan keselamatan kami dalam perjalanan... Buat masa ni mommy memang tak sempat lagi nak update fp ni sepenuhnya atas banyak perkara2 yang tak habis diselesaikan lagi... Insyaallah bila semuanya dah selesai nanti kami akan kembali beraksi... buat kawan2 yang dah bagi comment...annor minta maaf banyak2 kerana tak dapat lagi membalas satu persatu buat masa ini..Insyaallah annor akan membalasnya nanti key...? gambar2 terbaru juga tak dapat mommy upload buat sementara waktu...tunggu bile betul2 dah free...lagipun skang ni babah tengah sibuk buat report...so...tak boleh nak kacau comp. sangat kan...tunggu key?


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net