annor_asyiek FotoPage

By: annor asyiek

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 21-Nov-2006 08:33 Email | Share | | Bookmark
dah sihat alhamdulillah...






Saturday, 18-Nov-2006 11:05 Email | Share | | Bookmark
Ayern tak sihat...

Nothing much to say..dah lebih kurang 2 minggu ayern tak berape sihat..kejap demam..kejap baik...pastu demam balik.. em...bile ayern tak sihat, mommy pun jadi ikut tak sihat jugak... ...ayern tak berape lena tidonya...tengah2 malam kadang2 tiba2 suhu badannya naik...tapi so far tak pernah lagi mencecah 39 darjah..paling tinggi pun 38.4..kirenye alhamdulillah...tak panas yang terlampau...tapi mommy isau gak..nape lambat sangat nak baiknye demam ayern ni..agaknye sebab cuaca yang tak menentu kat sini...kejap panas yang terlampau..tetibe kang sejuk plak...mommy pun tak tertahan...ape kan pulak si kecik ni..aduhai...bilela sayang mommy ni nak baik betul2 ni...dah 3 kali pegi klinik, yang third time, barule doktor bagi antibiotik..susah jugak klinik2 kat sini..semuanya nak kite usaha sendiri...alangkah nikmatnye dok kat mesia tu...takdele anak mommy ni menahan demama lame2 camni... Takpelah sayang...mommy doakan ayern akan cepat sembuh dan kembali sihat dan ceria macam biasa key...itu yang mommy pohon pada yang SATU..semoga rintihan mommy ni didengari olehNYA...Amin...okeylah..kat sini ade sikit gambar2 latest ayern untuk tatapan tok mama, tok abah, atuk, nenek, mama de, papa de dan yang lain2lah...sebagai pengubat rindu kalian...semoga terubat sedikit kerinduan di kala kejauhan ini...













Monday, 13-Nov-2006 14:15 Email | Share | | Bookmark
Raye & raye...Makan & makan...Jalan & jalan...

nak ikut
sedapnye uncle lan tu mkn...
ayern pun mkn jugak..
View all 7 photos...
Fuh!!! Memang beraya sakan kali ni...setiap minggu kami akan memenuhi undangan open house dan jalan2 beraye... Sampai demam2 kami dibuatnye... penat berjalan...baru ni mommy dapat mencuit sedikit mase untuk mengupload gambar2 terbaru ayern... Kesian pada Tok Abah, Tok Mama, Mama de & yang lain2 asyik saja bertanya mane gambar terbaru buah hati mereka ni... em..ini mommy bagi pengubat rindu key... Dimulakan dengan undangan open house di rumah ell, sarah dan kawan2 mereka..ayern cukup seronok bertemu dengan ramai orang..siap makan buah strawberi anak mommy ni..suke betul die dengan buah ni... mommy pulak yang takut nak makan banyak2..after that.kami decided to go to k.Roha's house di Fawkner...memang jauh betul rumah k.roha ni...tapi suasana tempat ni memang seronok.. tenang dan cantik suasananya..terasa seperti di Malaysia..ramai umat islam di sini.. Tapi sayangnye mommy tak sempat nak ambil gambar waktu ni...ayern meragam pulak time ni...agaknye sebab jarang berjumpe kawan yang seusia dengannya, itu membuatkan ayern seperti teruja..habis semua orang nak diusiknya..



Kemudian kami menjenguk pulak ke rumah k.zuraini di Brunswik.. awalnye kami hanyak sekadar ingin beraya sahaja..tapi sementelah mengetahui yang kami ingin menjenguk ke rumahnya..k.zuraini dengan bersusah payah pula menyediakan juadah untuk kami dan yang lain2.. lame mommy tak makan masakan ala2 mesia camtu...terima kasih kak..memang sedap.. Ayern pulak bukan main seronok dapat berjumpe dengan abg aiman & k.anis yang comel2 tu..siap dilayan dengan macam2 menan..ape lagi le bujang nih..sukele die...



Selepas itu, kami mendapat pelawaan daripada k.roha & k.zuraini untuk sama2 berkonvoi berhari raya ke rumah kawan2 di melbourne ni.. Pada awalnye Babah agak keberatan kerana terpaksa menyiapkan sedikit kerjanya yang tak selesai lagi. Tetapi memikirkan entah bile lagi peluang untuk berjumpa rakan2 senegara ni..kami mengambil keputusan untuk mengikut juga konvoi yang ada dalam kira2 lapan biji kereta ni...memang seronok bile beraya macam ni..terasa seperti beraya di Malaysia juga... mane tidaknye..kunjungan kami bermula dengan rumah k.ruby & abg nizam yang menyediakan juadah nasi kerabu... apa lagi itu sememangnye makanan kegemaran babah...hehehehe dapat gak merasa..memang sedap..terima kasih k.ruby... Seterusnya kami melangkau ke rumah salah seorang lagi rakyat malaysia..rumah k.bahyah dan abg raden ..tuan rumah ni baru je mendapat cahaya mata berusia 7 hari...kirenye kami melawa baby sekali le ni... Kalau ikut rancangan mereka ade banyak lagi rumah yang menyusul selepas itu..tetapi memandangkan masa yang tidak mengizinkan kerana babah telah berjanji untuk bertemu dengan kawannya.. Jadi kami mengambil keputusan untuk mengundurkan diri... Terkilan juga rasanya tidak dapat mengikut serta..Takpelah, mungkin di lain kali..



MInggu selepas itu kami diundang pula oleh Redwan, housemate lame kami untuk menjamu selera open house di rumahnya...makan lagi... serti yang dijanjikan kami sampai ke rumah redwan..menu kali ini..hehehe...jangan marah..ade sate & nasi himpit.. waduh!!! itu memang fav. mommy.ape lagi..pulun le...sedap juga masakan dieorang ni...walaupun orang bujang yek!!! kire terubat rindu pada nasi himpit nenek di kampung.... Balik dari rumah redwan kami bercadang bawak ayern jalan2 di crown ..di sini ade kedai warner bross yang menjual karakter macam2 kartun ni...seronok kemain si ayern dalam kedai ni..booolat mate die... tapi sori ye sayang, bukan mommy & babah tak nak beli, tapi ayern ni jenis main menan sekejap je...yang baru dibeli pun masih tak puas main lagi... nanti lain kali kite beli key...





Last sekali..Mommy & babah pula buat sedikit makan2 untuk kawan2 mommy & babah di sini.. Menu kami kali ni..Nasi Tomato + Macaroni Bakar + Bread&Butter Pudding.... Alhamdulillah...dapat jugak mommy masak semua ni sementara babah yang mengasuh ayern..tapi yang sedihnya..mase tetamu yang awal sekali datang, terpaksa menunggu lame untuk makan disebabkan nasi yang tak sempat nak masak lagi...hehehehe sowi yek?... Terima kasih K.Roha kerana banyak membantu Mommy menyelesaikan masalah yang tak dijangka ni... Meriah juga rumah kami hari tu...Ayern bukan main seronok lagi dengan kawan2nya yang ramai... Sebelah malam pula pelajar2 dari Malaysian Hall dan beberapa orang kawan babah yang datang...penuh juga teratak kami yang kecik molek ni...tapi memang meriah sungguh... Terima kasih pada yang sudi datang..terasa kemesraan dan kemeriahan bersama kalian..Detik2 ini akan sentiasa terpahat dalam ingatan kami sebagai kenangan beraya di perantauan... Last sekali kami berjalan ke Chadstone..kirenye shopping complex yang agak besar di sini..menyatukan semua supermarket & hypermarket yang ade...termasuklah Toy 'R' us dan butik2..Alahai...tak menang kami nak berjalan satu bangunan ni...satu tingkat pun dah terasa kepenatannya...[quote] seronok jugak..macam2 ada dalam ni..yang paling seronok, tentulah hero kite si ayern ni...yelah...asyik berjalan kejenye.. okeylah..semoga sama2 kite berkongsi pengalaman dan kegembiraan dalam ruangan fp ni...pada kawan2 yang dah bagi comment yang lepas2..mommy akan balas pelan2 key...kena adjust mase ikut ayern skang ni...dah semakin lasak anak bujang ni...pantang ditinggal sekejap pun. dah mula memanjat die...salam sayang untuk semua...



[/size][color=darkred]
[/color]


Tuesday, 31-Oct-2006 00:27 Email | Share | | Bookmark
ayernimated





Assalamualaikum kawan2 semua... fuh...lega sikit mommy dapat selit mase nak update fp ni...lame betul terperap dek kesibukan dengan ayern... ayern dah semakin lincah dan ligat skang ni..tu yang sampai mommy memang tak boleh nak tinggal sangat...so..babah le yang banyak mengisi kekosongan yang mommy tinggalkan ni..tq babah... sememangnye life kami kat sini selepas kepulangan tok mama & tok abah ke malaysia menjadi semakin bored... takde ape yang special sangat..mase tok mama & tok abah ade hari tu..memang boleh dikatakan hari2 kami berjalan sakan...abis satu bandar melbourne kami pusing... puas si kecik ni berjalan...sampai ke hari ni dah terbawak2 die..kalau satu hari tak keluar rumah, mulelah die gelisah...
mommy & babah terpaksa gak bawak die round2 bile petang2...baru puas hati ayern...
Mommy nak cite sikit mase hari tok abah & tok mama balik...memang betul 2 rase sedih & sayu sangat...first...bile memikirkan lepas ni tinggal kami bertiga je...lepas tu..kesian dengan tok abah & tok mama yang terpaksa berjauhan dengan cucu nan sorang ni...then...kesian kat ayern yang akan rase tiba2 sunyi tanpa ramai orang sekeliling die...





okeylah..untuk menghilangkan sikit keboringan kami....cite pasal raye pulak...macamana kawan2 semua beraye ek? dah abis pusing mesia? mesti meriah sakan berjalan kan...? Mommy & ayern kat sini tak banyak berjalan raya sangat...ade jugak beberapa umah yang buat open house tu...kami pun pegi jelah...orang ajak makan...makan dan makan kan? Semoga kawan2 semua bergembira di samping yang tersayang... Gambar2 sewaktu kami beraye akan kami upload kemudian key?





Pada 29hb yang lepas..genap umur ayern 9 bulan..memang macam2 yang die dah boleh buat... dah semakin nakal die sekarang ni...dah pandai nak buli orang..dan yang paling geli hati...dah [andai mengurat...pantang nampak baby perempuan mule le die pandang siap senyum...tapi kalau dengan boy..die buat tak tau je...takkan nak jadi romeo kot anak mommy ni... alhamdulillah...sepanjang umur 9 bulan ni..ayern membesar dengan sihat dan sempurna...cume kadang2 tu adela demam2 dan meragam sikit kan... biasalah kalau baby tengah nak membesar kot...memang pasti ade kerenahnya... so..mommy listkan serba sedikit ape yang ayern dah pandai sepanjang 9 bulan ni...

1. Pandai mengajuk bile babah & mommy marah kat die..

2. Dah mule nak berdiri sendiri..tapi dah bape kali jatuh..

3. Pandai mengusik mommy & babah (buat2 marah camtu...)

4. Pantang tengok orang bersiap die dulu pandang ke pintu..

5. suke menyampuk bile orang berbual...

6. Dah boleh sebut babah...cume tak berape terang sangat le...

7. Kuat makan..even dah makan sekali pun..kalau orang makan die nak jugak..

8. macam2 lagilah yang mommy tak mampu nak senaraikan...banyak sangat... cume
mommy akan sentiasa berdoa agar ayern akan menjadi anak yang soleh dan berguna
satu hari nanti...amin...


Monday, 30-Oct-2006 07:57 Email | Share | | Bookmark
Melbored

jalan2 dengan tok abah & tok mama..
nak itut?
dekat park lepas makan..
View all 12 photos...




[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net