annor_asyiek FotoPage

By: annor asyiek

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-May-2008 10:23 Email | Share | | Bookmark
Puffing Billy...

Huhhuu...dah bersawang fp ni..mommy baru nak upload entry baru...entry pun sebenarnye dah lapok...dah basi...hihihih... takpelah kan...asalkan dapat jadi pengubat rindu family di mesia... kali ni trip kami ke Puffing Billy..steam train tertua kat sini...mmg rase macam zaman P.Ramlee dulu2... seronok naik train terbukak ni..nampak keindahan ciptaan Tuhan tu terang2 depan mata...tak diselindungi dek dinding keretapi macam yg selalu kite naik kan...trip ni kami pergi 4 family dgn k.fadilah & co, maz & co, k.jijie & co...meriah betul.. tapi yg paling seronok mestilah che' ayern kite dgn kawan2nya...seronok die main pasir kat situ...sedikit info pasal Puffing Billy ni...

[b]Puffing Billy is a genuine relic of our more leisurely days. An historic steam train still running regularly in the mountain district it was built to serve at the turn of the century.

The Railway is the sole survivor of four experimental lines used to develop rural areas in the early 1900's. Puffing Billy is now a major tourist attraction, its operation depending on hundreds of dedicated volunteers.

Puffing Billy runs every day of the year, except Christmas day, so why not take yourself and your family or friends on a sentimental journey along this 24.5 km operating museum. Enjoy the mountain scenery and panoramic views which pass by your carriage window. At Lakeside, the intermediate terminus of the railway is inside the beautiful Emerald Lake Park. You may stop over for a few pleasant hours bushwalking, swimming or just relaxing in the peaceful country setting. The terminus of the line at Gembrook is a delightful country town with much to offer the visitor.
[/b]

Okey..kesimpulannya..kalau dah sampai Melbourne ni...amikle kesempatan utk cube keretapi ni...syokkk!!!



















Wednesday, 2-Apr-2008 14:26 Email | Share | | Bookmark
Mix Entry..Ayern muncul kembali..

 
 
 
View all 6 photos...
Hi everybody...setelah sekian lama membisu... kini ayern beraksi kembali... ..kesibukan mommy telah menghalang kerja2 mengupdate sebelum ni...tambahan pula skang ni che ayern semakin membesar bagai johan dan semakin lincah... banyak sangat perkembangan yg Ayern dah capai...mulut pun dah becok skang ni...takpelah..mommy upload dulu mane yg sempat diedit ye..selebihnya sikit2 mommy akan cuba...












Tuesday, 29-Jan-2008 16:55 Email | Share | | Bookmark
Ayern is TWO today!

bapak2..
The poster
seronok ayern bile ramai kawan
View all 6 photos...




Hari ni genap umur Ayern 2 tahun...alhamdulillah...dah besar anak mommy... dah macam2 die tau..nanti mommy senaraikan di ruangan akan datang...hari ni..sebagai pembukaan je... mommy tak sempat lagi nak edit gambar..nanti dah betul2 ready mommy upload key...berserta dengan cerita selanjutnye...Thanks to all yang sudi hadir..specially Farah &co yang dah upload gambar pun..., Ct & co, k.mas & co, k,annie & co dan yang lain2 lagilah...thanks for the pressie too!!! Puas ayern main dengan present2 yg die dapat...Thanks a lot!!! Thanks jugak untuk kawan2 yg bagi wish and comment kat entry sebelum ni...nanti pelan2 mommy balas k... Okeylah...ikuti kisah selanjutnya di ruangan akan datang...


Friday, 18-Jan-2008 11:50 Email | Share | | Bookmark
Invitation To All..

 


Again???? emmm..sekali lagi sekian lama mommy membisukan diri dari dunia cyber ni...mungkin ramai yg tertanya2 ke mana kami menghilang... emmm..bukan sengaja nak menyepi bukan niat nak menghilangkan diri... kami sekaran berada di Malaysia..setiap kali mommy balik mesia..memang mommy tak berkesempatan lansung nak menjenguk2 internet..mane taknye...bile balik mesia..memang che' ayern kite lasak semacam..puas berlari ke sana kemari..yg risaunye takut die turun naik tangga..tu yang buat mommy tak boleh nak lepas pandang lansung...lagi satu ..komputer pun dah sentiasa fully booked..hehehe..kan babah balik buat data collection..so memang sentiasa dok depan computer..menyiapkan report dan kerja2nya..maka kesempatan mommy memang sangat terbatas...ini pun mommy curik sedikit masa sementelah ayern sedang bermain dengan tok mamanya...Di sini juga mommy ada hajat besar untuk kawan2 dan sesiapa yang sudi untuk menghadirkan diri... Alhamdulillah syukur kepada Allah..Ayern akan menjenguk usianya yang kedua 29 januari ni..so,..kami berhajat untuk mengadakan sedikit jamuan untuk meraikan anak bujang kami nih..kepada kawan2 yg sudi..sangatlah dialu2kan..harap dapatlah peluang ni digunakan untuk bertemu dengan yang lama tidak bersua dan untuk yg tidak pernah berkesempatan jumpa sebelum ni... Insyaallah jika diizinkan dapat kita berteme dan berkenalan.Insyaallah juga jika diizinkan mommy akan update fp ni pelan2..buat kawan2 yang dah bagi comment ...thanks a zillion...maaf jua mommy pohon sebab tak sempat lagi nak membalasnya...Insyaallah sekali lagi mommy akan cuba ye...Selamat tahun Baru...walaupun dah setengah bulan tahun baru...tapi belum lambat sangat kan...hehehehe...


Saturday, 24-Nov-2007 02:51 Email | Share | | Bookmark
Ayer in action again...

 
 
 
View all 12 photos...
Setelah sekian lama menyepi..ayern kembali beraksi,,,sorry guys..heheheh...bukan mommy tak nak update..tapi...sangatle busy dengan kerenah che' ayern kite ni.. tambahan lagi nak balik mesia ni..banyak bende nak kena settlekan..ape2 dalam umah nak kena kemaskan...bersih2kan ape yg patut...by the way...ni mommy curik sikit mase sementelah che' ayern sedang lena diulit mimpi..hihihihi... okeylah..dah lame mommy tak cite perkembangan che' ayern kite kan..em...dah besa bebeno sebenarnye anak bujang nih...mommy rase macam baru je mommy kuarkan die..tup..tup..dah macam2 die bleh buat...mommy list outkan serba sedikit kemampuan che' ayern kite setakat ni ek...


1. Ayern dah pandai sebut banyak jugak words..kadang2 die arah kite balik ape yg kite
suruh die buat..antara words yang ayern dah bleh cakap..'bibit (rabbit), 'mommy' dah
terang dah.., 'cat', 'dog' , 'buah', 'air' , 'kakak', 'eat' , 'bird' , 'car', 'shrek', 'akut' (takut)..
emm..dan beberapa words lagilah...
2. mainan paling 'berhantu' kat che ayern ni mesti lah 'car'..memang pantang nampak
kereta..siap ade bunyi2 lagi..boleh dikatakan 90% toys yg ayern ade adalah
car..hehehe..cucu atok ni...
3. dah boleh disuruh mintak amikkan ape2 cepat die tolong...
4. kalau nampak train mesti bunyi choo..choot...
5. dah bleh sebut A, B, C, one, two, three..kadang2 kite baru sebut one die dah terus
three..
6. Dah pandai sikat rambut sendiri..bile mommy bagi botol bedak, die
buat2 tuang atas perut dengan kaki..
7. kalau bagi minyak gamat ke...die buat2 tuang kat kaki kite...kononnye nak ngurut..
8. Pantang sakit sikit..selagi kite tak usap ngan tiup tempat sakit tu..selagi tu die
merengek..'akit'..pastu tarik tangan kite kat tempat yang sakit suruh usap..
9. kalau tanye sape napa Ryan Thaqief..terus die angkat tangan..
10. kalau abis lagu ke ..cite ke..mesti die angkat tangan pastu cakap 'abih'...
11. kalau merajuk, die punye tunduk dah macam nak sujud dah...pastu bile die dapat
apa yang kite tak bagi siap buat tayang depan kite..specially bile babah yang bagi...
12. cukup cemburu kalau mommy pegang baby lain tak pun babah ngendeng kat
mommy..mesti die menjerit..
13. Pandai amik ati kalau kena marah..cepat je die buat ape2 aksi nak bagi kite gelak
balik..
14. Dia akan sebut 'cih' (terima kasih) kalau kite bagi ape2..
15. Dah pandai on kan dryer sampai kadang 2 tin biskut pun nak dikeringkan apa da ini
bujang...berkentang kentung dapur mommy dibuatnya...


emm...banyak lagilah yang ayern dah bleh buat..yg mommy tak larat nak senaraikan kat sini..alhamdulillah..ayern membesar dengan cukup sihat..berbayar rasenye even mommy teruk sgt masa ngandungkan ayern dulu..keluar masuk spital..dengan tak lalu makan..sume cukup..tapi..bile tengok ayern skang ni..mommy bersyukur..ini bayaran yang mommy dapat sementelah 9 bulan berhempas pulas dengan macam2 dugaan..mommy doakan semoga ayern menjadi anak yang soleh dan cerdik ye sayang... 29 hb ni genap umur ayern 1 tahun 11 bulan..thats mean 1 month to go to ayern capai umur 2 tahun...alhamdulillah sekali lagi..so guys..enjoys the pics..even ade yg dah lame rasenye...

























[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net